14.9.12

Recept kitkat m&m taart

Hello guys,
Ik heb dit keer weer eens een recept. Het is een inspired recept. Ik had op twitter deze plaatjes meerdere keren voorbij zien komen.













Ik vond het er zoo lekker uit zien :) Gister was Noah (samen met Veerle mijn beste vriendinnetje) jarig, en een tijdje geleden bedachten ik en Suus (een goede vriendin en ook nog eens een trouwe bezoeker van mijn site) dat we deze taart wel konden gaan maken voor haar verjaardag. Dit gingen we dus ook doen. We begonnen met het maken van een simpele chocolade taart. Die ik heel lekker vond. 


Recept:

Ingrediënten
-185 gram boter 
-115 gram pure chocolade in stukjes
-150 gr rietsuiker
170 gram witte basterdsuiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
45ml melk
1 el cacaopoeder
3 eieren


Bereiding

-Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
-Vet eerst de bakvorm in met wat boter.
-Doe de chocolade en de melk in een kom en laat het au-bain Marie smelten.
-Klop de boter en de suiker licht en schuimig.
-Voeg de eieren een voor een toe, doe het volgende ei er pas bij als het vorige volledig is opgenomen in het beslag.
-Doe de gesmolten chocolade bij de boter en suiker en roer het goed door.
-Zeef meel en cacao door het botermengsel
-Schep het beslag in de ingevette bakvorm, zorg ervoor dat de bovenkant gladgestreken is.
-Bak de cake 35 tot 40 minuten. Wanneer je met een satépirkker of een vork in prikt en er geen cake aan blijft plakken is de cake klaar.
-Laat de cake hierna goed afkoelen.







Dit was het recept van de cake zelf. ik had geen foto's gemaakt van het maken van de cake, sorry daarvoor :$ Hierboven zie je in ieder geval hoe de taart eruit zag. De dag daarna gingen we hem versieren! 


Ingredienten

-10 repen kitkat 
-Een groot pak m&ms
-Een vrij grote bak chocolade mouse
-Een vrij lang lint

Bereiding

-Snij eerst de cake zo netjes mogelijk door de helft.
-Doe ertussen eerst wat chocolade mouse en klein gesneden stukjes kitkat, zorg dat je deze stukjes gelijk verdeeld.
-Doe dan de andere helft er weer op, doe dit heel voorzichtig. Bij deze stap kan de taart heel snel breken.



-Besmeer nu de hele taart van buiten met cocolademouse, ook tussen de twee helften. 
-Meet hoeveel kitkats je ongeveer aan de zijkant wilt gaan zetten. Wij hadden ze door de helft gedaan omdat ze er anders te hoog bovenuit komen. 
-Zet de kitkats hierna heel voorzichtig neer aan de zijkanten. Het beste kun je de taart al op een bord hebben staan zodat de kitkats op het bord kunnen staan.
-doe het lint om de kitkats heen. Dit klinkt makkelijker dan dat het is. 
-Bestrooi nu de hele bovenkant met m&ms. Wees vooral niet zuinig met de m&ms :)
-Eet smakelijk!



De cake zag er bij ons niet wel niet zo profesioneel uit als op de foto's helemaal bovenaan. Maar toch was ik best trots, en hij was ook verschrikkelijk lekker! Succes!
xx Sara♥

42 opmerkingen:

  1. WOW, Looks lovely :D

    XoXo
    http://abudhabifood.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw dat ziet er echt lekker uit! Misschien zelf maar een keer proberen te maken :D Je hebt er weer een volger bij! Liefs LynSelStyle
    www.lynselstyle.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er ontzettend lekker uit!
    Jouw taart is mooi gelukt.

    Liefs,
    Marlene

    4all-the-fashionfreaks.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi
    coole taart ik ga hem ook maken maar is dat kitkat tussen de taart wel lekker?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb hem gemaakt, en mmmm wat is ie lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wij gaan hem vandaag maken ( ik met een vriendin ) Hij ziet er zo lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. kaolo lekker man! echt dope shit gek!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wajooooooooooooooow. Dat lekker uit!!!!!!!!!!! Dat ga ik nu direct maken!!!!!!! TOPPERrrrrrr

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat voor chocolade mousse heb je gebruikt? is gewone chocolade mousse niet te slap als je hem gaat eten of blijft die gewoon stevig?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had gewone chocolade mousse gebruikt, dat werkte prima. Alleen als je het heel lang laat staan wordt het wel slap, dan zou ik op zoek gaan naar een stevigere variant.
      xx♥

      Verwijderen
  10. Mmmmm ik ga hem maken hoorXxx

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Omggg ik heb hem met een vriendin gemaakt maar dan tussen die 2 helften slagroom gedaan! Zoooo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Kan je ook de chocola weg laten ? mvg

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ehh nou kan maar dan is het een hele andere taart want kitkat en m&m's zijn allebei chocola hahaha
      xx♥

      Verwijderen
    2. maar als je bedoeld van de chocolade taart de chocola weghalen en niet de kitkats en m&m's dan kan dat wel, je kunt ook inplaats van die chocola vanille doen dat lijkt me ook wel lekker.
      xx♥

      Verwijderen
  13. ziet er lekker uit hoor !

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Is dat door de helft snijden niet heel erg moeilijk?
    Maar eerlijk is eerlijk, hij ziet er fantastisch uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankje! Ja het is best moeilijk maar als je het voorzichtig doet kan het prima lukken, je kunt ook in een bakwinkel of online een cake leveler kopen, die zorgt ervoor dat je twee perfect rechte helften krijgt.
      xx♥

      Verwijderen
  15. Kun je ook gewoon chocolade taart maken pakje van dokter oetger? Of is dat niet lekker?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Tuurlijk kan dat, elke soort chocolade taart kan. Ik heb die van dr oetker nog nooit geproefd maar als het gewone chocolade taart is moet het goed zijn
      xx♥

      Verwijderen
  16. Dankjewel voor je snelle reactie. Ik ga hem zaterdag voor pasen maken. Ik ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Moet je de chocolademoes voordat je het gaat versieren in de koelkast zetten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoeft niet persee maar het is denk ik wel handig want het werkt iets fijner.
      xx♥

      Verwijderen
  18. Hoi, in het recept voor de cake komt 2x boter voor. Hoe weet ik welke hoeveelheid ik moet hebben?
    Van Janet

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ziet er erg lekker uit! Ik wil hem ook maken! Alleen lijkt het me wel lastig.. Zou het ook lekker zijn zonder chocolademousse en stukjes kitkat in de binnenkant van de taart?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Valt best mee hoor hoe lastig het is! Ja, dat kun je ook prima doen, de taart wordt er iets simpeler van maar als je tijd wilt besparen kun je die stap prima weglaten.
      xx♥

      Verwijderen
  20. Ik heb een vraag ik ben nu die taart aan het maken en er staat bij bereiding van de cake dat ik suiker toe moet voegen maar ik vraag me af welke suiker rietsuiker of basterdsuiker? x

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Als je de cacao en de bakmeel in het mengsel heb gedaan moet je het daarna ook weer mengen of gewoon zo in de bakvorm doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Je kan in plaats van chocolade mouse ook gewoon Nutella gebruiken (: Werkt heel goed en zakt niet uit ofzo, haha !
    xo

    BeantwoordenVerwijderen
  23. echt heel mooi ga ik zeker voor mijn verjaagdag doen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hoelang duurt het voor dat hij klaar is??

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik heb deze taart al eens gemaakt toen ik hier op dit recept stuitte. Alleen had ik hem nog niet zelf overgenomen om hem in mijn receptenboek te doen, dat ga ik nu direct doen zodat ik hem vaker kan maken, haha. Zo'n taart is erg lekker, maar wel heeeel erg vullend!

    BeantwoordenVerwijderen

Echt heel erg bedankt voor als je een reactie achter gelaten hebt, elke reactie van jullie maakt me blij :)
No spam please
xx♥