Ik heb dit keer weer eens een recept. Het is een inspired recept. Ik had op twitter deze plaatjes meerdere keren voorbij zien komen.
Ik vond het er zoo lekker uit zien :) Gister was Noah (samen met Veerle mijn beste vriendinnetje) jarig, en een tijdje geleden bedachten ik en Suus (een goede vriendin en ook nog eens een trouwe bezoeker van mijn site) dat we deze taart wel konden gaan maken voor haar verjaardag. Dit gingen we dus ook doen. We begonnen met het maken van een simpele chocolade taart. Die ik heel lekker vond.
Recept:
Ingrediënten
-185 gram boter
-115 gram pure chocolade in stukjes
-150 gr rietsuiker
170 gram witte basterdsuiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
45ml melk
1 el cacaopoeder
-Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
-Vet eerst de bakvorm in met wat boter.
-Doe de chocolade en de melk in een kom en laat het au-bain Marie smelten.
-Klop de boter en de suiker licht en schuimig.
-Voeg de eieren een voor een toe, doe het volgende ei er pas bij als het vorige volledig is opgenomen in het beslag.
-Doe de gesmolten chocolade bij de boter en suiker en roer het goed door.
-Zeef meel en cacao door het botermengsel
-Schep het beslag in de ingevette bakvorm, zorg ervoor dat de bovenkant gladgestreken is.
-Bak de cake 35 tot 40 minuten. Wanneer je met een satépirkker of een vork in prikt en er geen cake aan blijft plakken is de cake klaar.
-Laat de cake hierna goed afkoelen.
Dit was het recept van de cake zelf. ik had geen foto's gemaakt van het maken van de cake, sorry daarvoor :$ Hierboven zie je in ieder geval hoe de taart eruit zag. De dag daarna gingen we hem versieren!
Ingredienten
-10 repen kitkat
-Een groot pak m&ms
-Een vrij grote bak chocolade mouse
-Een vrij lang lint
Bereiding
-Snij eerst de cake zo netjes mogelijk door de helft.
-Doe ertussen eerst wat chocolade mouse en klein gesneden stukjes kitkat, zorg dat je deze stukjes gelijk verdeeld.
-Doe dan de andere helft er weer op, doe dit heel voorzichtig. Bij deze stap kan de taart heel snel breken.
-Meet hoeveel kitkats je ongeveer aan de zijkant wilt gaan zetten. Wij hadden ze door de helft gedaan omdat ze er anders te hoog bovenuit komen.
-Zet de kitkats hierna heel voorzichtig neer aan de zijkanten. Het beste kun je de taart al op een bord hebben staan zodat de kitkats op het bord kunnen staan.
-doe het lint om de kitkats heen. Dit klinkt makkelijker dan dat het is.
-Bestrooi nu de hele bovenkant met m&ms. Wees vooral niet zuinig met de m&ms :)
-Eet smakelijk!
De cake zag er bij ons niet wel niet zo profesioneel uit als op de foto's helemaal bovenaan. Maar toch was ik best trots, en hij was ook verschrikkelijk lekker! Succes!
xx Sara♥
WOW, Looks lovely :D
BeantwoordenVerwijderenXoXo
http://abudhabifood.blogspot.com
That looks SO yummy :O
BeantwoordenVerwijderenhugs
Wauw dat ziet er echt lekker uit! Misschien zelf maar een keer proberen te maken :D Je hebt er weer een volger bij! Liefs LynSelStyle
BeantwoordenVerwijderenwww.lynselstyle.blogspot.com
ziet er echt overheerlijk uit! ♥
BeantwoordenVerwijderenZiet er ontzettend lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenJouw taart is mooi gelukt.
Liefs,
Marlene
4all-the-fashionfreaks.blogspot.com
hoi
BeantwoordenVerwijderencoole taart ik ga hem ook maken maar is dat kitkat tussen de taart wel lekker?
Super leuk! Ja ik vond het wel lekker :)
VerwijderenXx
Ik heb hem gemaakt, en mmmm wat is ie lekker!
BeantwoordenVerwijderenSuper leuk! En mooi dat hij lekker was :)
Verwijderenxx♥
Wij gaan hem vandaag maken ( ik met een vriendin ) Hij ziet er zo lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenLeuk, dankje!
Verwijderenxx
kaolo lekker man! echt dope shit gek!
BeantwoordenVerwijderenhahahaha
VerwijderenWajooooooooooooooow. Dat lekker uit!!!!!!!!!!! Dat ga ik nu direct maken!!!!!!! TOPPERrrrrrr
BeantwoordenVerwijderenWat voor chocolade mousse heb je gebruikt? is gewone chocolade mousse niet te slap als je hem gaat eten of blijft die gewoon stevig?
BeantwoordenVerwijderenIk had gewone chocolade mousse gebruikt, dat werkte prima. Alleen als je het heel lang laat staan wordt het wel slap, dan zou ik op zoek gaan naar een stevigere variant.
Verwijderenxx♥
Mmmmm ik ga hem maken hoorXxx
BeantwoordenVerwijderenOmggg ik heb hem met een vriendin gemaakt maar dan tussen die 2 helften slagroom gedaan! Zoooo lekker!
BeantwoordenVerwijderenKan je ook de chocola weg laten ? mvg
BeantwoordenVerwijderenEhh nou kan maar dan is het een hele andere taart want kitkat en m&m's zijn allebei chocola hahaha
Verwijderenxx♥
maar als je bedoeld van de chocolade taart de chocola weghalen en niet de kitkats en m&m's dan kan dat wel, je kunt ook inplaats van die chocola vanille doen dat lijkt me ook wel lekker.
Verwijderenxx♥
ziet er lekker uit hoor !
BeantwoordenVerwijderenIs dat door de helft snijden niet heel erg moeilijk?
BeantwoordenVerwijderenMaar eerlijk is eerlijk, hij ziet er fantastisch uit!!
Dankje! Ja het is best moeilijk maar als je het voorzichtig doet kan het prima lukken, je kunt ook in een bakwinkel of online een cake leveler kopen, die zorgt ervoor dat je twee perfect rechte helften krijgt.
Verwijderenxx♥
Kun je ook gewoon chocolade taart maken pakje van dokter oetger? Of is dat niet lekker?
BeantwoordenVerwijderenTuurlijk kan dat, elke soort chocolade taart kan. Ik heb die van dr oetker nog nooit geproefd maar als het gewone chocolade taart is moet het goed zijn
Verwijderenxx♥
Dankjewel voor je snelle reactie. Ik ga hem zaterdag voor pasen maken. Ik ben benieuwd!
BeantwoordenVerwijderenMoet je de chocolademoes voordat je het gaat versieren in de koelkast zetten?
BeantwoordenVerwijderenHoeft niet persee maar het is denk ik wel handig want het werkt iets fijner.
Verwijderenxx♥
Hoi, in het recept voor de cake komt 2x boter voor. Hoe weet ik welke hoeveelheid ik moet hebben?
BeantwoordenVerwijderenVan Janet
Ziet er erg lekker uit! Ik wil hem ook maken! Alleen lijkt het me wel lastig.. Zou het ook lekker zijn zonder chocolademousse en stukjes kitkat in de binnenkant van de taart?
BeantwoordenVerwijderenValt best mee hoor hoe lastig het is! Ja, dat kun je ook prima doen, de taart wordt er iets simpeler van maar als je tijd wilt besparen kun je die stap prima weglaten.
Verwijderenxx♥
Ik heb een vraag ik ben nu die taart aan het maken en er staat bij bereiding van de cake dat ik suiker toe moet voegen maar ik vraag me af welke suiker rietsuiker of basterdsuiker? x
BeantwoordenVerwijderenrietsuiker :)
VerwijderenAls je de cacao en de bakmeel in het mengsel heb gedaan moet je het daarna ook weer mengen of gewoon zo in de bakvorm doen?
BeantwoordenVerwijderenEerst mengen!
VerwijderenJe kan in plaats van chocolade mouse ook gewoon Nutella gebruiken (: Werkt heel goed en zakt niet uit ofzo, haha !
BeantwoordenVerwijderenxo
Super goed idee! Het klinkt wel lekker!
Verwijderenxx♥
echt heel mooi ga ik zeker voor mijn verjaagdag doen ;)
BeantwoordenVerwijderenZiet er zwaar verrot uit!
BeantwoordenVerwijderenHoelang duurt het voor dat hij klaar is??
BeantwoordenVerwijderenIk heb deze taart al eens gemaakt toen ik hier op dit recept stuitte. Alleen had ik hem nog niet zelf overgenomen om hem in mijn receptenboek te doen, dat ga ik nu direct doen zodat ik hem vaker kan maken, haha. Zo'n taart is erg lekker, maar wel heeeel erg vullend!
BeantwoordenVerwijderen