28.12.12

Recept: citroen-schuimtaart



















Voor het kerstdiner heb ik een taart gemaakt, namelijk een citroen schuim taart. Ik vond hem heel erg lekker en daarom leek het me leuk om jullie het recept te vertellen met foto's erbij. Hebben jullie trouwens een leuke kerst gehad, en wat hebben jullie gekregen? Wij doen met kerst geen cadeaus, maar ik vind het wel super leuk en gezellig met familie samen zijn. En lekker eten natuurlijk, wil je weten hoe je de taart van hierboven met maken, lees dan verder :)



Het deeg

Ingredienten:
-185 gram gezeefde bloem
-85 gram boter in klontjes
-55 gram gezeefde poedersuiker
-fijngeraspte schil van een halve citroen
-een halve losgeklopte eierdooier (dus dat gele)
-Twee eetlepels melk

Hoe maak je het:

♥Je doet de gezeefde bloem en de boter in een kom en met je vingertoppen wrijf je erdoor tot het een beetje op broodkruimels lijkt. Hieronder had ik er al poedersuiker bij gedaan.














♥Want in de volgende stap doe je de rest van de ingrediënten van het deeg erbij. Dit kneed je vervolgens tot een grote bol. Kijk zelf een beetje of je ergens wat meer van nodig hebt, is het te droog, nog een beetje melk, te vochtig nog een beetje bloem.



















♥Ik verpakte het deeg zelf in plastic folie maar je kunt het ook in de bak laten en over de bak plastic folie doen, dit gaat dan voor 30 minuten de koelkast in. In deze tijd kan je even wat anders gaan doen.


















♥Na die 30 minuten rusten verwarm je de oven voor op 180 °C, dan vet je een bakvorm van ongeveer 20 cm doorsnee in met boter en verspreid je het deeg erover. Bij mij was de bakvorm zo laag dat ik het met zo'n roller kon doen. Bekleed de hele bakvorm.















♥Dan prik je overal met een vork en leg je er bakpapier op, daarop bakbonen, maar dat hadden wij niet dus ik gebruikte gewoon zo'n schaal iets. Hij blijft nu 15 minuten in de oven.












De citroen vulling

Ingrediënten:
-3 eetlepels maïzena
-300 ml water
-Het sap en de geraspte schil van 2 citroenen
Drie eetlepels witte basterdsuiker
-Het eigeel van 2 eieren (let op, de eiwitten heb je nog nodig)

Hoe maak je het:

♥Rasp eerst de citroenen en pers ze uit,.
















♥Meng dan de maïzena met een scheutje water in een bakje, het is heel belangrijk dat er geen klontjes meer in zitten.

♥Doe dan de rest van het water in een pan en roer hier het sap en het raspel van de citroenen en het maïzena papje doorheen. Warm dit voor twee minuten op, roer het af en toe door. Hierna laat je het een beetje afkoelen.














♥Ondertussen splits je van de twee eieren het eigeel en het eiwit. Dit doe je door het te breken, zorg dan dat je de helft waar alles in zet recht houd, giet alles over, hou het weer recht, steeds boven het zelfde bakje, en als er bijna geen eiwit meet in het eierdopje zit doe je het eigeel in een apart bakje.

















♥Dan meng je het eigeel en 3 eetlepels witte basterdsuiker door het mengsel.














♥Vergeet niet af en toe de taartbodem te checken, ik kan wel zeggen dat hij er 15 minuten in moet maar zelf kan je het beste beoordelen of hij goed is, als het deeg een beetje goudbruin is is het goed. Schenk dan de vulling in de taartbodem.
















Het schuim

ingrediënten: 
-135 gram witte basterdsuiker
-Het eiwit van 2 eieren

♥Klop de eiwitten bijna helemaal stijf, je weet dat het goed is als er als je met je mixer omhoog gaat een soort kleine ijspegels ontstaan. Het is belangrijk om het suiker er nog niet bij te doen, dat had ik wel gedaan en ik kreeg het toen niet meer stijf. Dit is niet heel erg maar het is beter om de suiker er erna bij te doen.














♥Meng het de geklopte eiwitten met de suiker, giet dit vervolgens over de citroen vulling.


















♥Als je alles goed verspreid hebt gaat dit voor 40 minuten in de oven.














♥Nu moet je het even laten afkoelen en eet smakelijk!













Ik hoop dat je het leuk vond, ik zou het heel leuk vinden als je het bij de comments zegt als je deze taart ook gaat maken.
xx♥

12 opmerkingen:

  1. Lijkt me lekker (:
    Misschien ook een keer zelf maken dus.
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. gorgeous post! hope you have a very happy new year.

    lots of love from the c&p girls,
    casper&pearl
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. supercute blog! we should definitely follow each other. I followed you. (:

    birdiewearsatie.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I don't do either, strange. I will follow you again, okay? I only see 83 followers now, but it doesn't show any one more? that's weird. maybe it just needs some time. love, Mary <3

    BeantwoordenVerwijderen
  5. thanks for stopping by my blog, i'd love if we could follow eachother!
    follow me via bloglovin and google friend connect and ill do the same.

    lots of love from the c&p girls,
    casper&pearl blog
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. yumm that looks so good :D

    happyleeliving.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. OMyyy ziet er heeerlijk uit!! Ik moet dit echt een keer maken

    BeantwoordenVerwijderen

Echt heel erg bedankt voor als je een reactie achter gelaten hebt, elke reactie van jullie maakt me blij :)
No spam please
xx♥