26.3.12

Boerenkool met worst!

Boeren kool met worst heerlijk! Echt hollands en simpel te maken! Vroeger moest je altijd alle aardappelen schillen nu kopen de meeste mensen gewoon een zak aardappelen en groenten en doen ze die in de pan! (doe ik ook :/) Kies voor de makkelijke manier om alles kant en klaar te kopen of de moeilijke manier en het heft in eigen handen te nemen! Veel suc6

Ingredienten: (4 pers)

1 kg aardappelen                                   
60 g boter (bakboter)
600 g boerenkool
2 rookworsten
zout
peper

(eventueel spekjes toevoegen)

Voorbereiding
Schil en was de aardappelen. Breng de aardappelen met een laagje (kokend) water aan de kook, voeg het zout toe en laat de aardappelen op laag vuur in de gesloten pan in 20 minuten gaarkoken. Smelt 1 eetlepel van de boter in een pan met dikke bodem en smoor de gesneden boerenkool kort al omscheppend tot hij iets geslonken is. Giet er een scheutje water bij, strooi er zout over en breng de kool aan de kook. Draai het vuur laag, leg de rookworsten op de boerenkool en laat op laag vuur 20 minuten koken.

Bereidingswijze
Giet de aardappelen af en stamp ze met een pureestamper fijn. Roer de resterende boter door de aardappelpuree. Neem de worst van de boerenkool en giet de kool af; vang iets van het kookvocht op om de stamppot smeuig te maken. Roer de kool door de puree. Klop er als je de stamppot te droog vindt nog een beetje kookvocht of warme melk door.

Smullen maar :)


XxJulia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Echt heel erg bedankt voor als je een reactie achter gelaten hebt, elke reactie van jullie maakt me blij :)
No spam please
xx♥